Om håb

Om håb

1 ud af 5 danskere rammes af psykisk sygdom i løbet af et år. Når man får en diagnose, kan det føles skræmmende, uigennemskueligt og som en livstidsdom. For det kan man da aldrig komme sig af? Og bliver det ikke bare værre med tiden? De myter vil vi gerne mane i jorden, for ingen er kun sin diagnose, og langt de fleste kan få det godt igen. Derfor er det også vigtigt at holde fast i håbet om, at du kan komme ud på den anden side, også når det ser allerværst ud.

Sammen med vores ambassadører vil vi derfor give dig en hjælpende hånd: På denne side kan du læse forskellige oplevelser af, tanker om og perspektiver på håb skrevet af mennesker, der alle har eller har haft psykisk sygdom inde på livet. Håbet har lige så mange ansigter, som der er mennesker, men fælles for alle er det, at håb er en del af helbredelsen. Vi vil her give dig inspiration til at finde frem til, hvordan håbet ser ud for netop dig.

”Håb er ikke en optimisme. Det er ikke en overbevisning om, at noget vil gå godt, men en vished om, at noget giver mening – uden hensyn til, hvordan det går.”
-
Václav Havel