Har du brug for hjælp?

 

Har du behov for akut hjælp?

Se tilbud i Region Hovedstaden eller tryk på nedenstående links for enkelte kommuner:

Se tilbud i Region Sjælland eller tryk på nedenstående links for enkelte kommuner:

Se tilbud i Region Syddanmark eller tryk på nedenstående links for enkelte kommuner:

Se tilbud i Region Midtjylland eller tryk på nedenstående links for enkelte kommuner:

Se tilbud i Region Nordjylland eller tryk på nedenstående links for enkelte kommuner:

Har du brug for hjælp, men ikke akut, så er det bedste råd at kontakte din egen læge.

Hvis du er ung, kan du finde mere information om tilbud her:

 • AngstTelefonen: 82 30 60 70

  Hvis du føler dig bange i bestemte situationer, ikke har lyst til at gå i skole eller tit får ondt i maven på grund af noget bestemt, så kan vi måske hjælpe dig. Du kan også lære mere om angst hos børne og unge på Vær ikke bange for angsten

 • Bedre Psykiatri Ungdom på 70 27 76 66

  Alle unge har ret til et liv uden kontrol og pres. Er du ung og føler du, at andre bestemmer over dit liv? Begynder din familie at tale om ægteskab mod din vilje eller om genopdragelsesrejse? Eller lever du et hemmeligt dobbeltliv? Du kan ringe til os døgnet rundt og få talt om din situation. Du behøver ikke at oplyse dit navn, og vi fortæller ikke andre om din historie.

 • Alkolinjen

  Alkolinjen er for dig, der drikker for meget, og dig, der er pårørende til en, der drikker.

 • Ungekompasset

  På Ungekompasset.dk kan du finde lige præcis det tilbud til unge, som du står og mangler, hvad enten du er psykisk sårbar, pårørende eller bare savner et frirum, hvor der er plads til dig.

 • Headspace

  Et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på de unges præmisser.

 • Headmatters

  Hvad er en psykisk sygdom? Headmatters indeholder videoers og information om psykiske lidelser for børn og unge. Sitet er udarbejdet af Odd Resort ApS med PsykiatriFonden som indholdsmæssig sparringspartner.

 • GirlTalk

  GirlTalk.dk er et frirum til dig, der er pige mellem 12-24 år, og har brug for en at tale med. Du kan også få rådgivning anonymt via SMS. Skriv til: 8 900 800..

 • Mindhelper

  Mindhelper guider unge gennem hårde tider. Målet med Mindhelper er at hjælpe unge tidligt, inden problemer vokser dem over hovedet.

 • Hjælp på videregående uddannelser 

  Info om muligheden for at få specialpædagogisk støtte, hvis du har en psykisk funktionsnedsættelse.

 • Inde eller ude? Om etik og psykisk sygdom

  Et undervisningshæfte, som sætter fokus på unge med psykiske lidelser og de relationer, vi som mennesker indgår i.

 • Ungmedskizofreni

  Sitet henviser sig til alle, der vil vide mere om sygdommen skizofreni. På hjemmesiden fortæller fire unge åbent og ærligt om, hvordan de oplevede sygdommen indefra, og hvordan de fik livet tilbage.

 • VærDig

  Et rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år, som er i risiko for at udvikle en behandlingskrævende spiseforstyrrelse på baggrund af bekymringer om krop, kost, motion.

 • SIND Ungdom

  SIND Ungdom arbejder for et samfund, hvor ingen unge føler sig alene eller isolerede men i stedet møder forståelse, respekt og anerkendelse, når de selv eller deres nærmeste bliver ramt af psykisk sårbarhed.

 • Etnisk Ung - tlf. 70 27 76 66

  Føler du dig presset eller truet af din familie? Du kan ringe til vores rådgivning på 70 27 76 66 for at tale med nogen om din situation. Du behøver ikke at oplyse dit navn.

Har du behov for nogen at tale med?

Psykinfo tilbyder information, rådgivning og vejledning om psykisk sygdom og psykiatri til alle borgere, der har brug for mere viden. Du kan henvende dig personligt på PsykInfoen i:

Hvis du er efterladt og har brug for hjælp og støtte i din sorg

Sorgvejviser I Sorgvejviseren finder du en oversigt over gratis tilbud til sorgstøtte i Danmark, for efterladte der har mistet en nærtstående. Sorgvejviseren indeholder tilbud til både børn, unge, voksne og ældre efterladte.

Hvis du er offer, vidne eller pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser.

Offerrådgivningen  Offerrådgivningen yder personlig eller telefonisk rådgivning til ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld.

Hvis du oplever udfordringer i studielivet

Studenterrådgivningen  Studenterrådgivningen giver gratis hjælp til studierelaterede udfordringer som studiestress, eksamensangst og perfektionisme.

Hvis du er voksen over 18 år og har været udsat for seksuelt overgreb før du fyldte 18 år

Kvisten Kvisten tilbyder gratis og anonym telefonrådgivning. Telefonrådgivningen er til mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb og deres pårørende.

Eller du kan ringe til en række telefonrådgivninger:

 • Startlinjen på tlf. 35 36 26 00

  Startlinjen modtager opkald fra mænd og kvinder, der har brug for at vende en personlig problemstilling med deres samtalepartnere.

 • Livslinien på tlf. 70 20 12 01

  En landsdækkende humanitær organisation, der forebygger selvmord og selvmordsforsøg, hvis kerneydelse er anonym rådgivning til selvmordstruede, deres pårørende og efterladte.

 • Psykiatrifondens telefonrådgivning på tlf. 39 25 25 25

  Gratis, anonym og fagligt funderet rådgivning til mennesker med psykiske sygdomme og problemer, personer i krise, deres pårørende, og fagfolk.

 • Mandecentret på tlf. 70 11 62 63
 • Rådgivning om Spiseforstyrrelser og selvskade på tlf. 70 10 18 18

  Et uforpligtende og anonymt samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om deres problemer og oplevelser.

Du kan også finde links til bruger- og pårørendeorganisationer.

Selvhjælp

 • MindApps.dk

  Hjemmesiden er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark og hjælper borgere og behandlere med at vælge sikre apps til psykiske vanskeligheder af høj kvalitet. Her kan man søge efter apps til bestemte målgrupper og indsatser og læse anmeldelser af apps til forebyggelse, behandling og recovery.