Mor er indlagt

En ny pårørendebog skrevet af en mor med stor omtanke for børn, der vokser op i en familie, hvor én har en psykisk sygdom 

Så kom den. En ny pårørendebog skrevet af en mor med stor omtanke for børn, der vokser op i en familie, hvor én har en psykisk sygdom.

Når forældre bliver ramt af psykisk sygdom, rammes hele familien. Ofte kan fortielse give børnene skyldfølelse og ar på sjælen.

Hvordan fortæller man sine børn, at mor eller far er psykisk syg og skal indlægges? Den århusianske journalist, forfatter og mor til to, Mette Egelund Olsen, har sammen med SINDs pårørenderådgivning udgivet bogen "Mor er indlagt". En bog, der i børns øjenhøjde fortæller om det at have en forælder, der har en psykisk sygdom og er indlagt.

Mette Egelund Olsen forklarer, at bogen er et redskab til at komme lettere igennem en ellers svær tid for en børnefamilie:

"Psykisk sygdom er tabubelagt, og der er en skam forbundet med emnet. Det gør det ofte svært for mange familier at tale om det. Derfor håber jeg, at bogen kan være med til at bryde det tabu og give børnene de svar, de har brug for, når en forælder er psykisk syg," siger Mette Egelund Olsen, der med sin bog forsøger at sætte mere fokus på børn med psykisk syge forældre.

Danmarks førende specialist indenfor depressionssygdomme, professor Poul Videbech, siger i sit forord til bogen, at ca. 150.000 rammes af sygdommen. Men vi snakker ikke med børn om psykiske sygdomme.

Vi håber, I vil være med til at udbrede denne nye pårørendebog udgivet af SINDs Pårørenderådgivning i samarbejde med PsykInfo Midt, hvor bogen kan bestilles på psykinfo@rm.dk og har en vejledende pris på 20 kr.

SINDs Pårørenderådgivning
Skovagervej 2, indgang 65
8240 Risskov
Tlf.: 86 12 48 22, E-mail: info@sind.dk
www.sindspaa.dk