Boganmeldelse af SMERTENS KYS af Marina Fauerholdt

Anmeldelsen er skrevet af EN AF OS-ambassadør Gitte, Region Nordjylland.

Fortabt i smerten. En smerte, som var altopslugende. En smerte, som havde grobund i en barndom med voldsom overgreb fra flere mænd. Et traume og en smerte, som holdte Marina fanget i hendes krop og sjæl i mange år.

Marinas forældre terroriserede Marina helt tilbage til hun var en lille pige. Denne konstante nedgøring resulterede i at Marinas sind blev revet itu. Mere og mere for hver dag der gik. Hendes indre blev forvandlet til hendes egen allerstørste fjende. Denne fjende skabte altoverskyggende psykoser, voldsom selvskade og enorm ensomhed. Hun følte kun sig selv når smerten blev fysisk og blodet piblede frem. Den selvskabende adfærd blev en del af Marinas håndtering af hendes indre smerte. En adfærd, der nu, viser smerten hun har gennemgå på hendes krop, Hvert ar har sin egen historie.

Marina har aldrig følt at hun ikke har noget godt at give til andre. At hendes voldsomme baggrund ville forsætte ud i fremtiden og hun aldrig ville være andet end at være svingdørspatient på psykiatriske afdelinger. At hun aldrig ville komme ud af hendes helvede. MEN en dag ændrede Marinas historie sig. En historie med kærligheden fra flere kanter. En kærlighed hun aldrig troede at hun skulle opleve.  


Smertens kys er udgivet af Forlaget Mellemgaard i 2021. Det er en barsk beretning om et liv i selvskadens kløer. Om dét at have forfærdeligt ondt indeni og ikke have noget at sætte i stedet for den voldsomme selvskade. Den kan købes hos de fleste boghandlere.

Vær opmærksom på at bogen indeholder beskrivelser af selvskade.

Billede: Forfatter og EN AF OS-ambassadør Marina Faurholdt.