Anmeldelse af bogen 'Bogen om depression'

Anmeldelse af bogen 'Bogen om depression' af Tea Sletlev udgivet af forlaget Strandberg Publishing 27. august 2020.


5 forskellige unges beretninger.
Et forældrepars kamp. 
Alle påvirket af depressionens mørke vingefang.

'Bogen om depression' tager os igennem en psykiatrisk verden om teorien bag depressioner, og personlige beretninger hertil. Hvert år får 3 - 4 % af unge under 25 år en depression, hvilket gør det vigtigt at budskabet er yderst klart og relevant.

5 unge - Karla, Natasja, Petter, Emma og Rosa - fortæller om deres egen kamp mod depressionen. Hvordan det startede, hvordan det var at være fanget i sit sind, og hvordan de kom ud på den anden side. I bogen fortæller de unge, om en misforstået verden. Hvor drømme og ønsker muligvis skal justeres.
Hvor "solskinsbarnet" alligevel finder lykken. Hvor en diagnose giver lettelse og forståelse. Hvor mestringsstrategier giver struktur og indre ro. Hvor sygdomserkendelse bliver vejen ud af depressionen. 

Det er utroligt svært at være pårørende til en der bliver ramt af en depression. Et forældrepar fortæller deres historie om, hvordan de kæmpede for at få deres datter ud af en depression. Hvordan de støttede hende, prøvede at give hende energi til kampen og deres egne frustrationer igennem processen. 

Igennem bogen har fagfolk beskrevet alle aspekter indenfor depression. Hvad er det? Hvilken form for behandling? Hvad gør jeg? og mange andre spørgsmål besvares. En god vejledning til forståelse og gode råd til både syge unge og deres pårørende.

Denne bog er meget lærerig og utrolig personlig. Det er meget tydeligt, at de 5 unge og forældreparret taler lige fra hjertet og ønsker, at hjælpe andre i lignende situationer. Dette er en ærlig bog. Udover teoretisk viden omkring depression, vil denne bog give dig håb, uanset om du selv er syg, eller er pårørende.

5 forskellige unges beretninger. 
Et forældrepars kamp. 
Alle er kommet ud af depressionens mørke vingefang.

Som en af de unge påpeger så præcist... Jeg kan godt - jeg er god nok - jeg må gerne være her!

Anmeldelsen er skrevet af Gitte, som er ambassadør for EN AF OS.

 

 

 

 

 

 

På billedet ses EN AF OS-ambassadør Natasja, som er en af de fem unge, der i bogen fortæller om, hvordan det er at have en depression, hvad der hjalp hende, og hvordan hun er landet i livet igen.