Kampagnevideoer

På denne side finder du alle de kampagnevideoer, der er knyttet til EN AF OS-kampagnen. Du er altid meget velkommen til at dele filmene med dine venner, på Facebook eller vise dem til arrangementer og lignende.

   De tørre facts om tandsundhed #1
Medicin mod psykiske lidelser giver ofte mundtørhed, der kan medføre alvorlige tandproblemer. Heldigvis kan problemerne forebygges. Læs mere om problematikken og få gode råd på en-af-os.dk/tandsundhed
     


  De tørre facts om tandsundhed #2
Det kan godt være, den her film er tør. Men mundtørhed er endnu mere tørt. Medicin mod psykiske lidelser giver ofte mundtørhed, der kan medføre alvorlige tandproblemer. Heldigvis kan problemerne forebygges. Læs mere om problematikken og få gode råd på en-af-os.dk/tandsundhed
     


  1 AF 5 animeret
Vidste du, at en ud af fem danskere får en psykisk sygdom på et tidspunkt i deres liv? Vi har spurgt danskerne om deres syn på psykisk sygdom. Læs mere om emnet på en-af-os.dk/en-af-fem
     


  1 AF 5
Psykisk sygdom er en folkesundhedsudfordring i Danmark. Faktisk rammes en ud af fem danskere af psykisk sygdom i løbet af et år. Psykisk sygdom vedkommer derfor os alle. Læs mere om problematikken på en-af-os.dk/en-af-fem
     


  Skal skizofreni omdøbes?
Forhenværende præsident for Verdens Psykiatriforening (WPA), Norman Sartorius , taler om undersøgelserne, der kigger på, hvordan patienter, læger og samfundet generelt reagerer på ideen om at omdøbe skizofreni (film med danske undertekster).
     


  Hvor er vi nu i forhold til forskning om stigma?
Formanden for World Psychiatric Association Stigma Section, Graham Thornicroft, fortæller om den nuværende status og den seneste udvikling inden for stigmatisering og diskriminationsforskning (med danske undertekster).
     


  Sig hej til Henriette
Hun er 26 år, arbejder med historie og elsker sit job. I sin fritid spiller hun tennis og er ambassadør for EN AF OS.
     


 

Sig hej til Magnus
Magnus er 54 år gammel, elsker at male, og så er han ambassadør for EN AF OS.

     


  Sig hej til Troels
Troels er 29 år, flittig studerende, og så er han ambassadør for EN AF OS.
     


  Manden i mørket - debatfilm
     


  Psykisk mistrivsel på arbejdet - Hos EN AF OS slår vi et slag for åbenhed om psykisk sygdom. Også på arbejdspladser. Med hjælp fra tre dygtige studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har vi udviklet denne film. Tak til Andrea Vijgen Strøbæk, Rikke Christina Romme og Tue Kræmer Larsen, DMJX, som har udviklet filmens overordnede koncept.
     


  Manden i mørket. - Personer med psykisk sygdom bliver tit fremstillet som farlige. Men virkeligheden er ikke som i medierne.
     


   Kæreste Katrine - Hvordan er det at leve med anoreksi? Hvilke tanker fylder hos en ung kvinde med en spiseforstyrrelse? Film af Jonas Olufson og Sofia Busk.
     


  Hvad ville du gøre, hvis din kollega var deprimeret? - Det første skridt er tit det sværeste – tag fat i din kollega
     

  Det første skridt er tit det sværeste - ta' fat i hinanden
EN AF OS-kampagnefilm rettet særligt mod mænd. 
Læs vores gode råd til mænd her.
     

  DR og EN AF OS: Syg i hovedet
Trailer til programmet "Syg i hovedet", der sendes på DR3 fra d. 31. marts.  
Læs mere om hele DR's satsning "Usynligt Syg" her.
     

  DR og EN AF OS: Usynligt Syg
Trailer til DR-kampagnen "Usynligt Syg" i uge 14.  
Læs mere om "Usynligt Syg" her.
     


  DR og EN AF OS: Usynligt Syg
Trailer til DR-kampagnen "Usynligt Syg" i uge 14.  
Læs mere om "Usynligt Syg" her.
     


  Linien og EN AF OS: Det hjælper at tale om det - PÅRØRENDE
En kort film produceret i samarbejde med Linien.
Se mere om Linien her: http://www.liniens.dk/
     


  Linien og EN AF OS: Det hjælper at tale om det - UNG
En kort film produceret i samarbejde med Linien.
Se mere om Linien her: http://www.liniens.dk/
     


  Linien og EN AF OS: Det hjælper at tale om det
En kort film produceret i samarbejde med Linien.
Se mere om Linien her: http://www.liniens.dk/
     

  Ta' fat i hinanden: Unge kvinder på café
På cafeen går snakken - men én af veninderne sidder tavs og deprimeret tilbage. Med udsigten til at kunne tale om sine problemer med en af veninderne kommer der dog et smil frem.
     

  Ta' fat i hinanden: Lærer og elev
Klassen taler om projektarbejde, men en af eleverne er stille - han føler, at han ikke er noget værd. Den opmærksomme lærer har bemærket, at der er noget galt.
     
  Ta' fat i hinanden: Drenge i omklædningsrum
I omklædningsrummet går snakken om aftenens kamp. Men for en af drengene er hovedet fuldt af sorte tanker og ikke aftenens kamp.
     


  Julies historie
Julie lider af personlighedsforstyrrelsen borderline. Udadtil var hun den glade, smilende pige - men smilet var bare en facade. I dag er smilet mere ægte end nogensinde før, og den rette behandling har gjort, at det er Julie, der bestemmer over sygdommen og ikke omvendt.
- Klik her for at downloade plakater med Julie
     


  Simons historie
Simon lider af skizofreni. I dag er han en glad ung mand, som lever et aktiv liv og er fitnessinstruktør. Men sådan har det ikke altid været. På et tidspunkt havde Simon det så dårligt, at han forsøgte at tage sig eget liv. Men hans bedste ven, Laura, greb ind, og gjorde en kæmpe forskel.
- Klik her for at læse Simon historie
- Klik her for at downloade plakater med Simon
     

  Kristinas historie
Kristina var en glad og social pige. Men så tog spiseforstyrrelsen over. Glæde og veninder blev skiftet ud med selvhad og sult. Kristina ønsker ikke hjælp, men hendes mor, Dorte, nægter at opgive sin datter - det bliver Kristinas redning.
- Klik her for at læse Kristinas historie
- Klik her for downloade plakater med Kristina
     

  Frederiks historie
Omverden forstod ikke Frederiks ADHD. Det blev til et liv med vold, stoffer og misbrug - lige indtil Frederiks papfar og en engageret lærer greb ind. Det ændrede alt!
- Klik her for at læse Frederiks historie
- Klik her for at downloade plakater med Frederik
     
  Stand up (engelsk med tekster)
Michael kommer tilbage til skolen efter længere tids fravær. Læreren er straks efter ham, og klassen griner med - men grinene stivner, da Michael rejser sig op og fortæller om, hvorfor han har været væk.
     
  Historien om Lasse
Stop motion-film givet til EN AF OS-kampagnen af studerende på Roskilde Universitet. Lasse er arbejdsløs på grund af en psykisk sygdom. Psykisk sygdom er ikke noget man er, men noget man har.
     
  Fagligt personale
Henriette Skovgaard Gøtterup fortæller om, hvordan det er at være sygeplejerskestuderende på Amager Psykiatriske Hospital.
     
  Historien om Rasmus
Det er vigtigt for Rasmus at skabe sin egen virkelighed og mening med livet. Det er svært, når man har en psykisk lidelse. Det kan skræmme mange, og der er åbenhed en stor hjælp.
     
  Historien om Lianne
Lianne var gennem 28 diagnosticeret epileptiker. Lægerne har nu fundet ud af, at anfaldene er psykisk betingede. Det er svært for omgivelserne at håndtere.
     
        Historien om Patricia
Da Patricia var barn brugte hun en stor del af sin tid i skolen på at sidde på en stol og vente på sine forældre som straf for sin opførsel. Som 16-årig fik hun diagnosen ADHD.

- Klik her for at læse Patricias historie
     
  EN AF OS ønsker glædelig jul - Kort animationsfilm, hvor EN AF OS-kampagnen ønsker alle glædelig jul.
     


 

Tinas historie - En video som Region Nordjylland har lavet med EN AF OS-ambassadør Tina Muhl, der taler om angst.

     


 

Stefans historie - En video som Region Nordjylland har lavet med EN AF OS-ambassadør Stefan Jacobsen, der taler om skizofreni.

     


 

Marias historie - En video som Region Nordjylland har lavet med EN AF OS-ambassadør Maria Bonde, der taler om depression.