Psykisk sygdom er en hyppig årsag til udelukkelse fra arbejdsmarkedet. Kun 24,2 % af personer med psykisk sygdom er i beskæftigelse. Det skal vi sammen ændre på!
Download folderen Flere skal have en fair chance på arbejdsmarkedet med rimelige tilpasninger og få flere informationer om Landsindsatsen EN AF OS' indsatsområde arbejdsmarkedet.
Download guiden om rimelige tilpasninger her
Download plakaten om åbenhed her Download flyer om åbenhed på arbejdspladsen her
Vejledning i brug af materialet: Start en dialog i ledelsen og skab i samarbejde med medarbejderne et godt psykisk arbejdsmiljø, hvor det er okay at tale om, at man har psykiske problemer som led i at fastholde medarbejderens tilknytning til arbejdspladsen.
Åbenhed på arbejdspladsen
Vi italesætter problemet ved at fremhæve betydningen af større åbenhed som led i at fremme forebyggelse, fastholdelse og inklusion som forudsætning for et mere rummeligt arbejdsmarked. Der er tre skridt til mere åbenhed om psykisk mistrivel: forebyggelse, fastholdelse og inklusion. Her kan du finde gode råd til, hvordan man som ansat, leder eller virksomhed skaber åbenhed og tillid til at håndtere psykisk sygdom i forbindelse med:
Link til artikler om åbenhed på arbejdspladsen
Hvordan skaber man større åbenhed om psykiske problemer og bekæmper tabuer på arbejdspladsen?
Hvordan du bedst muligt forebygger psykisk mistrivsel
Hvordan kan du som leder eller kollega hjælpe, hvis en på arbejdspladsen får psykiske problemer?
Hvordan du kan fastholde medarbejderen og begrænse sygeperioden.
Hvordan skabes en rummelig arbejdsplads og hvad vil det kræve af mig som leder at ansætte en medarbejder, der har eller har haft udfordringer med psykisk sygdom?
Hvordan du bedst muligt arbejder med rimelige tilpasninger
Flere skal have en fair chance på arbejdsmarkedet med rimelige tilpasninger
Flere og flere danskere må forlade arbejdsmarkedet på grund af psykisk sygdom. Andre får aldrig fodfæste. Kun 24,2% af personer med psykisk sygdom er i arbejde. Men sådan behøver det ikke at være - og det kræver ikke så meget af en arbejdsgiver, som man måske tror.
I otte film kan du møde personer som har psykisk sygdom og deres arbejdsgivere og høre dem fortælle om betydningen af at være i meningsfuld beskæftigelse med rimelige tilpasninger.
Se de otte korte film om meningsfuld beskæftigelse for medarbejdere og arbejdsgivere
Personlig historie og selvstigma
Materialet er oprindeligt udviklet til mennesker med psykisk sygdom, men er af EN AF OS i denne version tilpasset grupper, som er i kontakt med jobcentret, og som har forskellige komplekse, psykiske eller sociale problematikker eller andre barriere i tilknytning til deres ledighed. Se vores materiale her: Selvstigma - jobcenter
Læs også:
Jobcentre
Gode råd og vejledning
Videoer om arbejdsliv
Code of Care
Andre indsatser
Kontakt os
Kontakt gerne EN AF OS, hvis du vil have sparring eller bestille materialer som led i at fremme åbenhed på din arbejdsplads. Find kontakt information her.
Oplæg fra en EN AF OS-ambassadør
For oplæg fra en EN AF OS ambassadør, kontakt PsykInfo i den region, hvor du bor. Find kontakt information her.