Foto af Peter

Peter Qvortrup Geisling

Peter Qvortrup Geisling er uddannet journalist og læge, og han fungerer ofte som DR's lægefaglige ekspert. Tidligere har han blandt andet oplyst danskerne om sundhed og veje til et bedre helbred i programmer som Lægens bord, Diagnose søges og Ha' det godt.

Gennem hele sit liv har Peter Qvortrup Geisling brændt for at oplyse om sundhed, og med sine gode formuleringsevner har han blandt andet været i værtsrollen på flere af DR's mest populære sundhedsprogrammer.

I dag er Peter Qvortrup Geisling ansvarlig for DR's oplysningssite om sundhed, dr.dk/sundhed. Og netop oplysning og viden er ifølge tv-lægen én af de vigtigste elementer, når fordomme og tabu om psykisk sygdom skal nedbrydes:

"Åbenhed og oplysning er nødvendigt, hvis man vil fjerne fordomme om psykiske sygdomme."

Derfor har Peter Qvortrup Geisling valgt at blive ambassadør for EN AF OS-kampagnen. For ham er det vigtigt, at psykisk sygdom bliver aftabuiseret, og at åbenhed, accept og ærlighed aflyser fordomme og angst.

"Vi er heldigvis alle sammen lidt skæve i hjernen. Så hvornår er det en psykisk lidelse, og hvornår er skævheden bare et menneskeligt karaktertræk?"


Gal eller normal-forsideGal eller normal?

I samarbejde med EN AF OS-kampagnen har Peter Qvortrup Geisling stået for programmet Gal eller normal, som i 2012 på DR1 satte fokus på de ubegrundede fordomme, der er om psykisk sygdom. Optagelserne til tv-programmet, som fandt sted på den gamle Oreby Mølle, blev så gode og inspirerende, at DR helt ekstraordinært efterfølgende valgte at producere to og ikke kun ét program.

Foruden selve tv-programmerne blev bogen med samme titel som programmerne, Gal eller normal, også udgivet umiddelbart efter det sidste program havde været på skærmen.Annonce:

Reklame

Bryd tavshedenFå gode råd

  • Søg viden, så du kan skille fordom fra fakta.
  • Vis tolerance og tålmodighed.
  • Se personen – og lad diagnosen i baggrunden.
Få flere råd